Ontspaning

Tot rust komen in een stoombad: goed voor lichaam en geest

Tot rust komen in een stoombad, dat is mijn ultieme wellness gevoel. Verfrissend en ontspannend. En ik ben niet de enige, het publiek voor stoombaden wordt steeds groter. Als ik naar de sauna ga dan controleer ik eerst altijd even of ik ook tot rust kan komen in een stoombad. Kan dat niet? Dan zoek ik een ander wellnesscentrum op.

Tot rust komen in een stoombad met een heilzame werking

Tot rust komen in een stoombadIk merk dat steeds meer wellnesscentra, maar ook hotels, vakantieparken en sportscholen stoombaden laten plaatsen.  Een stoombad heeft een temperatuur van ongeveer 50 graden Celcius maar met een luchtvochtigheid van meer dan 80%. Hierdoor ontstaat de stoom. Een stoombad werkt ontspannend en rustgevend maar is ook goed voor je lichaam. Het versterkt het immuunsysteem en luchtwegen worden geopend en vrijgehouden waardoor je beter en dieper kunt ademen. De poriën van de huid openen zich waardoor de huid diep gereinigd kan worden en je er stralend uit komt te zien.

Bouwkundige stoombaden van Bodyfit

StoombadTot rust komen in een stoombad kan op steeds meer locaties. Ben je in een wellnesscentrum en hebben ze daar nog geen stoombad? Dan kun je ze wijzen op de website van Bodyfit. Zij leveren bouwkundige stoombaden. Ze werken met losse componenten zodat je zelf je eigen stoombad kunt samenstellen. Niet alleen voor de zakelijke markt trouwens. Het kan ook heel fijn zijn om een stoombad in je eigen huis te laten plaatsen. Ook dat kan bij Bodyfit. De showroom van Bodyfit is gevestigd in Zeewolde. Breng eens een bezoek en laat je informeren over de mogelijkheden.

In combinatie met aromatherapie

Stoombaden kun je ook heel goed gebruiken in combinatie met aromatherapie. Door geuren toe te passen kun je de werking van het stoombad beïnvloeden. Rustgevend, opwekkend, verfrissend of vrolijk. Deze aroma’s kun je ook online bestellen in de webshop van Bodyfit.